Vi bedriver verksamheten med modernaste teknik i en nybyggd och godkänd anläggning med fem kremeringsugnar. Av omsorg om miljön värms dessa med gasol istället för olja och är utrustade med bästa tillgängliga reningsteknik och vi köra med elström från solen. Vi har investerat i et anlägg där kan producera 17 KW vilket motsvara ca 50% av vore förbrukning.

Tre ugnar används enbart för separat/enskild kremering, de andra för samkremering. Separat/enskild kremering innebär alltid en garanti för att det är askan efter just ert djur ni får tillbaka. Vi samarbetar med veterinärkliniker runt om i Skåne, Halland, Blekinge, Småland och Västra Götaland som vi regelbundet hämtar djur hos. Senast två veckor efter kremeringen återlämnar vi urnan med askan till veterinären, där ni sedan kan hämta den. Men ni kan också själv efter överenskommelse lämna ert djur hos oss och sedan antingen hämta askan, få den hemsänd eller låta sprida askan i vår minneslund.

 

 

 

 

 

 

 

Som en av de enda kremerings ställena i Sverige kan vi erbjuda “Express kremering”. Express kremering innebär att inom 24 timmar från det att ni lämnat ert djur hos oss för kremering så är urnan klar för hämtning. Observera att Express kremering inte alltid är tillgängligt under semestertider. Kontakta oss gärna om ni har några frågor.